Intoxicatii in presa :

REZISTATI INTOXICATIILOR DIN PRESA/Media :

Intoxicatia 1 –  „pretul petrolului variaza in functie de cursul tranzactionarii dolarului si euro” – Partial adevarat! in mod oficial este agreata ideea ca productia interna de petrol acopera cel putin 30% din nevoile pietei si cea de gaze naturale 50%, in contextul in care cota de piata PETROM/OMV este de aproximativ 30% este logic sa presupunem ca acopera acesta cerere cu petrol extras din solul romanesc care dupa plata redeventei costa 20$ barilul si nu 90-100$ cat costa cel cumparat de la OPEC, chiar daca ar importa asa cum sustin 25% din materia prima necesara preturile nu au nici o justificare! oricum idea este absolut absurda in contextul in care MOL cumpara benzina de la Petrom!

Intoxicatia 2 „statul este singurul vinovat” ? OARE ? cum reuseau oare firmele sa faca profit substantial (Petrom a fost si este principalul contributor la bugetul de stat ) in contextul in care barilul costa in 2008  nici mai mult nici mai putin de 150$ si acum este 90$,  este adevarat dolarul a crescut de la 2.51 la 3.1  dar   EURO in schimb era 4.35 (!)  si totusi benzina era mai ieftina (4 RON!) in contextul in care petrolul era cu 50% mai scump!

Intoxicatia 3 –  „este un fenomen perfect normal, suntem intr-o piata comuna si trebuie sa aliniem preturile cu cele din Europa ! „ Eu zic sa incepem sa aliniem salariile si dobanzile la credite, la fel de bine am putea sa aliniem conduita parlamentara cu alte sisteme mai transparente si eficiente,  daca tot suntem pe piata comuna am putea sa aliniem si pretul la alte produse (mancarea Italia, Germania, Spania este mult mai ieftina!!!) , efectiv este imposibil sa platesti un pret EUROPEAN cu un salariu romanesc de 4-10 ori mai mic! Si FOARTE IMPORTANT : nici alții la nivelul lor salarial nu sunt deloc mulțumiți de prețul la combustibil (vezi proteste în UK, Italia, Spania, Canada)

Intoxicatia 4 – Eu sunt OK tu nu esti OK , statul si benzinariile sunt ok facand cea ce in definitiv trebuie sa faca mai demult dar ar amanat pentru protectia noastra , deci revolta consumatorului este de neinteles! Aceasta este intoxicatia cea mai periculoasa si insidioasa, manifestandu-se in formele cele mai neasteptate si nocive deopotriva!

Forme:

– Nu stiu cati ati observat dar ecologia a devenit o fixatie, acciza pe combustibil  devenind in acest context un frau necesar, acciza prin definitie este o penalitate! ori aplicatiile acestei penalitati cresc din start pretul la servicii de baza si mancare! presupun ca nu este ecologic sa traim, mai mult ,.. statul nu face nici o diferenta in benzina consumata de consumatorii casnici si transportatori taxandu-i in mod egal! cum ramane cu ecologia domnilor ?

Reclame

, , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: