Boicot OMV PETROM!

Roma nu a fost ridicata in 3 zile ….:)

Ei bine, dar macar a fost alese colinele lui marte!, in cazul nostru benzinariile nominalizate pentru boicot! Si castigatoarele sunt OMV si  PETROM, pe unele forumuri PETROM, pe site-ul boicotlapompa.ro ..OMV, pe alte ziare si forumuri, ambele! Sunt optimist ca va converge rezultatul si in final asa cum este normal va fi OMV, PETROM, PETROMv, si ..MOL (logic, benzina lor este achizitionata tot de la OMV).

din ziare:

Pe REALITATEA.NET gasim un video-articol manipulator care prezinta doar acei soferi care alimenteaza din benzinariile OMV ROMPETROL

Pe  CityNEWS  gasim un articol foarte bine scris.  Siteul campaniei initiate de CityNews  www.boicotlapompa.ro  sustine idea de boicot permanent, recomand! site-ul preusupun ca este strans legat de ziar, in mod sigur acest site nu o sa dispara prea curand, probabil o sa fie actualizat constant, deasemeanea sa zicem ca articolele care apar acolo prezinta idei …cu suflet, evident oamenii din spatele textului sunt ziaristi profesionisti, fiind in final o reputatie la mijloc sunt sigur ca o sa se ocupe de campanie cu toata seriozitatea.

Protestul pe facebook : numarul total al adeziunilor pe diversele pagini dedicate protestului se apropie de 30 000,  cele mai reprezentative avand 8000+, respectiv 7000+ de adeziuni.

Pe bloguri:

Mircea Badea sustine pe blogul personal  in stilul caracteristic idea sabotarii unei singure benzinarii sau grup in cazul nostru, demonteaza utilitatea protestului cu monezi si nu vede utilitatea unui boicot de 3 zile alt tuturor benzinariilor.

Lui Cabral i se par „funea” mesajele trimise pe messenger, face analiza pe text, desfinteaza boicotul de 3 zile (aici sunt de acord :)), DAR si el ignora faptul ca sunt deja pe internet o multime de initiative care propun BOICOT PERMANET!

Zoso descopera ca accizele + taxele reprezinta 50% din pretul benzinei, sa protestam impotriva statului ? Greu …taxele +accizele desi pare greu de crezut, sunt printre cele mai mici din EU!, si cam atat.

Pe Bussinesday.ro gasim o analiza economica care uita de provenienta petrolului si cat costa el de fapt cea ce o desfinteaza din start, dar pune punctul pe I trangand in semnal de alarma privind transportatorii care nu beneficiaza de returnarea partiala a taxelor pe conbustibil ca in alte tari, la un nivel abstract (dar care cam uita de oameni si de salariile din RO), piata unica justifica pretul este concluzia blogului argumentand ca un pret mai mic ar genera exporturi masive catre alta tari ? OARE  acces la rezervele de petrol nationale nu au decat OMV si ROMPETROL, Rompetrol este prezent in 12 tari  si  OMV la fel, este absolut logic ca  nu o sa-si saboteze singure piata, de la noi nu ar cumpara decat UNGARIA (5.34 RON/l), dar sunt convins ca se pot gasi modalitati de reducere a pagubelor, oricum posesorii de automobile personale nu o sa vina de la mai mult de 50 km sa faca un plin, devine nerentabil.

Pe forumurile GMclub, promotor,RENAULT, LOGAN, OPEL, SOFERII.RO : aici inca se discuta de protest la pompa, cu monede…, se propune reiterarea actiunii pe 21.

pe http://protestbenzinarii.blogspot.com este promovata faza 2 incepand cu 15 februarie, ba mai mult gasim o unealta de vot electronic de a alege benzinarul cel mai potrivit pentru boicot, …ce e prea mult strica :), boicotul pe cateva zile nu este eficient, unealta de vot ? mai mult incurca!, cei mai potriviti (OMV, PETROM) au fost alesi deja, nu mai este loc de dat inapoi!

Statisticile mele ? 3 zile 1500 vizite.

Rezultate brute ? „Vanzarile… am fost anuntat acum o ora ca au scazut dramatic in ultimele zile. Aproape cu 20% fata de perioada de dinainte de inceperea acestor mici proteste„, spune Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari.

Pozitia oficiala ? – benzinarii sustin in continuare ca statul este de vina si preturile la benzina sunt datorate TVA si accize, desi asa cum am aratat intrun alt post avem aproape cele mai mici taxe din EU.

In concluzie, multumesc celor care au dat mai departe linkul catre acest site sau catre orice alt site care sustine acest protest, efortul global contrar pesimismului generalizat deja se vede, 20% mai putin la incasari!

Cum ar fi ca in loc de 20% GLOBAL pentru toate  benzinariile sa fie NUMAI in contul grupului OMV PETROM ? pe termen lung cu putina orientare succesul boicotului este garantat!

Dar bineinteles trebuie sa ne implicam in continuare:

– foarte important : dati adresa acestui site  sau acest site listei dvs de prieteni macar odata la cateva zile

– popularizati acest site sau acest site pe forumuri, sau ziare, reviste online prin comentarii la orice articol legat de boicot, pe pagini personale etc

–  informati pe mai departe prietenii dvs fara internet despre obiectivele noastre

–  orice sugestie de inbunatatire a acestui site este binevenita

–  voi publica orice articol primit folositor acestei campanii

Reclame

, , ,

 1. #1 by SpargeMonopolulOMVPETROM on 21 ianuarie 2011 - 1:09

  Unii inteleg mai greu, un extras la unul dintre posturile mele pe forumul 4tunnig.ro a primit un raspuns:

  „Originally Posted by xxx
  Nu cred ca realizezi ce ai scris…fff greu realizabil mai ales nu cred ca la acel pret ar avea profit.Eu unu cred ca nu vezi problema in ansamblu:nu este vb ca benzina este prea scumpa si punct,este prea scumpa ptr nivelul de trai actual al romanilor.Aceasta scumpire a survenit sub pretextul alinieri preturilor la nivelul european,ceea ce era la inceput un lucru de inteles(ca nu am aderat numai cu drepturi ci si cu obligatii),dar ei deja profita de acest lucru si aproape au ajuns la punctul maxim al pretului din uniune,si din ce am inteles vor sa depaseasca cu mult acest target.
  Aceste proteste se indreapta spre un rezultat care sa convina ambelor tabere:noua in primul rand,deoarece la acest pret de peste 5 lei nu prea mai ne permitem acest lux numit auto(la noi este un lux si nu o necesitate ca in alte tari),dar intelegem si compania care ca in orice actiune economica umbla dupa un profit(numai ca ei cam s-a invatat la cascaval,deoarece scot profit si in aceste periode grele unde consumul a scazut,sau cel putin teoretic asta stim noi…)
  Deci sa fim realisti cu targetul propus si sa nu fim considerati(ca peste tot de altfel in europa)pomanagii.Si mai precizez sa mai lasam teoriile si discutiile inutile deoparte si sa ne prezentam mai mult in benzinarii la blocarea pompelor nu doar in parcare la cafea sau pe forum la sueta.
  Numai bine de la mine”

  Si raspunsul:
  Cat din cea ce ni sa promis a fost realizat ?
  Ai cumva impresia ca dobanda la credit este cea din restul Europei ?
  Salariile se apropie macar de media europeana ?
  Dar de faptul ca mancarea este mai scumpa la noi ca in Italia, Spania Germania nu este nimic de zis ?

  Ca sa te respecte altul , trebuie sa te respecti tu insuti, daca te lasi batjocorit nu o sa primest nimic de la nimeni! la capitolul asta francezii ne dau lectii.

  Pe de alta parte, daca nu stabilesti o tinta, cum stii ca ai reusit ?
  3.8 este prea mult ? daca ceream o reducere de 5 bani , cine ne baga in seama ? dupa ce ceri 3.8 o reducere de 50 bani pare o nimica toata!

 2. #2 by adrian on 24 ianuarie 2011 - 19:08

  Petrom si Rompetrol sunt cea mai proasta alegere. De ce?
  Sunt foarte mari si vor rezista mult timp.
  Au foarte multe carduri. Convinge tu o companie cu o flota de 30 masini sa nu mai alimenteze cu cardul ci sa dea cash fiecarui angajat bani de benzina. Prin urmare protestul va fi doar partial.
  Petrom are cel mai mic pret de pe piata – multi nu vor protesta pentru ca benzina este mai ieftina si se vor gandi ca sunt destui care vor face protest.
  Alegeti Lukoil – nu vand atat de mult ca Petrom, nu au multe carduri, nu sunt cei mai ieftini.

  • #3 by SpargeMonopolulOMVPETROM on 24 ianuarie 2011 - 21:46

   Daca citeai cu atentie, nu am recomandat NICODATA ROMPETROL, ci PETROM
   ROMPETROL si LUKOIL pot sa preia singure cererea de carburanti pentru masini mici
   Stiu ca sunt multe carduri de companie pe piata, , dar la fel de adevarat flotele sau redus ..mult, ba mai mult au aparut o gramada de restrictii privind numarul de km pe care poate sa-l faca un angajat lunar, reppectiv bugetul pentru combustibil suportat de firma a fost micsorat.

 3. #4 by adrian on 25 ianuarie 2011 - 9:44

  eu le-am pus companiile petrom si rompetrol una langa alta pentru ca au cel ami amre volum si ei dicteaza pretul – ca dovada, ei au anuntat astazi ca au ieftinit carburantii.
  protestul impotriva petrom va fi la fel de inutil ca unul impotriva rompetrol. asta am vrut sa arat.
  flotele si-au redus consumul. ok. dar nu total. o parte din particulari, care oricum si-au redus si ei consumul, nu va face protest pentru ca este cel mai eiftin carburant si oricum „fac altii protest, daca bag si eu 10 litri nu se cunoaste”. cum la ditai mastodontul reduci vanzarile cu o parte mica te poti trezi chiar cu o marire pentru a-si intregi profitul scazut din scaderea vanzarilor pe spatele clientilor fideli. iar restul pot mari pretul pentru ca vor avea mai multi clienti.
  aceste cresteri de pret sunt urmarile crizei – a scazut consumul si petrolistii nu procedeaza la micsorare pretului pentru a creste volumul si a mari astfel profitul (cam au procedat mcdonalds si kfc cu meniurile de 10 lei) pentru ca ei au un mic monopol si si-au permis sa mareasca pretul pentru a suplini din vanzarea actuala profitul pe care-l faceau cand vanzarile erau mai mari. ce crezi ca va face petrom cand vor scadea vanzarile partial?
  faceti un boicot TOTAL impotriva unei companii!

  • #5 by SpargeMonopolulOMVPETROM on 25 ianuarie 2011 - 10:17

   Am comentat reducerea pretului de astazi de la PETROM , ROMPETROL, mecanismul de reducere este unul manipulatoriu si intentia lui este de a ne face sa acceptam un set de repere care nu corespund realitati.
   Indiferent de compania aleasa vor fi destui care vor fi insensibili la protest si vor alimenta de unde este mai ieftin., La fel cum se cumpara voturile pe un kil de zahar si un litru de ulei la fel acest protest va fi tradat fara de cei fara discernament si coloana vertebrala. Motivand ca sunt saraci ne vor sapa groapa in final la toti alimentand cu cativa bani mai putini pe litru.
   Profit ? daca ai fi urmarit stirile ai fi vazut ca profitul acum pe criza in conditiile in care volumul a scazut imens la unele companii a crescut de 2.5 ori (250%), cum au obtinut aceasta ? disponibilizand si punand presiune pe angajatii ramasi, si marirea nejustificata a pretului la pompa, pentru multe companii criza a fost un prilej sa uite de orice urma de omenie si sa ne exploateze ca pe vite.
   Daca acest protest va esua, se va intampla exact asa cum spui tu, benzinarii vor dori sa recupereze accelerat pierderile din perioada asta.
   De ce OMV-PETROM ? pentru ca de departe nesimtirea si raul facut de acest grup sunt cele mai mari, este liderul oligopolului , daca ataci o haita de caini trebuie sa ataci liderul, exact asta facem si noi. Pentru o lupta mare trebuie un zmeu mare 🙂
   Zarurile au fost aruncate ! Companiile (grupul OMV PETROM) a fost deja ales si nu mai este loc de dat inapoi. Evident boicotul trebuie sa fie total, pierderi vor fi in mod clar, intretinerea unui stoc atat de mare + plata salarii, taxe, intretinere statii de benzina vor fi usturatoare.

   Toata energia aceasta care o canalizam certandu-ne si canibalizandu-ne ar fi mult mai bine folosita daca am accepta din start ca nu mai este loc de dat inapoi, este prea tarziu sa alegem alta companie, daca ratam acum pretul va fi usturator, hai sa canalizam aceasta energie aducand la cunostinta TUTUROR cunostintele acest boicot, merita sa stie ca am trecut de faza cu monede

 4. #6 by adrian on 25 ianuarie 2011 - 11:38

  daca nu va reusi boicotul sa nu ma intrebi de ce – deja ti-am explicat …
  este primul boicot important. dupa ce va da gres va fi mai greu de facut altul

 5. #7 by Marcus on 26 ianuarie 2011 - 21:49

  Eu adrian zic ca diferenta de pret intre lukoil si petrom nu e asa mare chiar de multe ori cum e sambata si duminica aveau oferta si era sub 5 lei Diferenta de 2 3 bani care este pentru asemnea protest ar trebui nici sa nu ne treaca prin cap .. pentru ca este spre binele nostru Si cum zice si adminul de aici in lupul sef trebuie dat Si cum peste lukoil lupu sef nu are fortza ,iar lukoil are un management bun ar trebui sa scada din pret avand vanzari mai mari …. avand profit mai mare….iar pentru ei in primul rand este o ocazie sa isi atraga clienti „cei cu cardurile” Ca sa nu imi spui tu mie ca in ziua de azi un patron nu isi schimba cardurile de la o benzinarie la alta daca are de castigat ……… Deci daca ne vrem binele e suficent sa nu alimentam de la ei Si chestia este unde gasim omv si pentrom dam si de Lukoil

  Si acum pentru domnul Badea care sustinea ca cele 3 zile nu a avut succes sau e apa de ploaie Eu zic ca multi nu se gadesc ca pentru o benzinarie nu insemna doar sa alimentezi … insemna si vanzarile de tigari alimente s.a Care dupa cum stim toti au preturi destul de piperate neintrand in ele nu au mai facut vanzarile respective … care nu au mai venit a doua zii Iar al doile criteriu ar fii fiecare benzinarie trebuie sa alimenteze au o data stabilita Iar o masina sa steie sa nu aiba unde sa goleasca cisterna Pe cineva ustura la buzunar

  SA NU ALIMENTAM O LUNA DOUA TREI LA OMV SI PETROM VOTATATATAT

 6. #8 by Ciupa on 29 ianuarie 2011 - 10:13

  Oameni buni, am avut ocazia sa lucru la Petrom (care acum s-a transformat in OMV). Ca si companie e un kk ii doare undeva de angajaţi ca sa nu mai zic ca se derulează acolo nişte afaceri de îţi sta mintea in loc. Politica lor de creştere a preţurilor e foarte bine gândită. Aproape la a treia zi sun creşteri mici de preţuri creşteri care noi nu le observam. Pragurile psihologice sunt trecute cu ajutorul statului „creşterea accizelor” cit sa sara pragul. Mai de parte sa nu credeţi ca se vor opri la preţul actual, au sa urce in continuare ca romanul e prost si inghite orice kk care ii e servit frumos ambalat. Deci, orice protest oricât de mic e binevenit deoarece trage un semnal de alarma si nu ii lăsa pe petrolisti sa defileze cu orice preţ la pompe.

 7. #9 by Vasile on 9 februarie 2011 - 12:38

  Ete ca au trecut saptamanile si nu s-a intamplat nimic. Eu nu bag de la OMVPertrom din Noiembrie anul trecu si nici n-o sa bag curand. Dar adevarul se pare ca iese la iveala. Suntem se pare un popor de K.K.O., legume, cireada de vaci, usor de manipulat. Nu stim ce e aia solidaritate. Suntem varza, d-aia am ajuns unde suntem acum, d-aia ne calca toti in picioare. Chiar si tu care citesti esti asa, da da, oricat de prost te-ai simti citind aceste cuvinte esti exact asa, pentru ca nu ai reusit in toata viata ta sa te ridici din rahatul in care stai si sa zici stop, pentru ca esti mic, atat de mic si neinsemnat ca nimeni nu te cunoaste, si consideri ca poti sa ocolesti aceasta actiune comuna. Eu, leguma la randul meu, nu vreau sa capitulez si sa ma ofilesc. Eu acum spun STOP. TU ?

  • #10 by SpargeMonopolulOMVPETROM on 9 februarie 2011 - 15:36

   :))), este exact concluzia pe care eu NU am vrut sa o concluzionez, nici eu nu o sa mai alimentez vreodata de la PETROM/OMV dar probabil unii dintre noi (sau na…majoritatea) vor uita rapid, daca vrei sa publici un articol pe tema asta pe site il astept pe adresa de email spargemonopolul@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: